ZDaemon Forum Index ZDaemon
Client/Server DOOM
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Problem with deactivated particle fountains in online mode

 
Post new topic   Reply to topic    ZDaemon Forum Index -> Fixed Bugs
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Sr69Mm-jC
Spamming!


Joined: 21 Jul 2011

PostPosted: Fri Aug 23, 2013 10:19 pm    Post subject: Problem with deactivated particle fountains in online mode Reply with quote

I couldn't come up with a short description for the title so here's the detailed one. If you deactivate a particle fountain (by either using Dormant flag, or Thing Deactivate linedef action, or Thing_Deactivate() ACS function) it stops producing particles and acts like if it's not there at all. This works correctly in singleplayer.

In online however, if the fountain was already deactivated by the time you connected to the server, your client does not get told of this and you see the fountain functioning (producing particles).

https://dl.dropboxusercontent.com/u/68200676/Doom/fountainbug.wad
Here's the tiny test map. The particle fountain has Dormant flag on it. If you run the map in singleplayer you will not see it initially (correct behaviour). The switch on the left will activate it and the switch on the right will deactivate it. Now run the map on the server and you will see it initially, as your client is not told about it being deactivated by Dormant flag. You can deactivate it with the switch on the right; it will be gone but if reconnect you will be seeing it once again.


EDIT: ...So I believe it does not send Z height of the fountains either. Might as well be other other thing options, I'm not sure yet. I'm starting to believe it's more of a feature request rather than a bug report..


Last edited by Sr69Mm-jC on Fri Aug 23, 2013 10:55 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Body-Guard
Spamming!


Joined: 08 Jan 2006
Location: Hungary

PostPosted: Wed Jan 01, 2014 3:38 pm    Post subject: Reply with quote

Ambient sounds have similar issue. If you deactivate an ambient sound, it does not play its sound any longer until activated again. Works fine in singleplayer but online the client is not informed about the deactivated state upon connect. Even worse, when the sound is activated, the sound plays twice from the ambient sound thing after it has been activated.

Example is TEH BASE map01, polyobj crusher alarm after the big hangar with 2 airplanes (crusher activates after pressing switch in the dark room after crusher).
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Krawa
Spamming!


Joined: 23 Nov 2008
Location: #SDA

PostPosted: Sun Jan 28, 2018 9:04 pm    Post subject: Reply with quote

Deactivate/activate particle fountains works meanwhile.

Deactivate/activate ambient sound: http://forums.zdaemon.org/viewtopic.php?p=278256
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
AF-Domains.net
Dark Messenger of IRC


Joined: 01 Jun 2002
Location: United Kingdom

PostPosted: Sun Jan 28, 2018 9:34 pm    Post subject: Reply with quote

Moved to Fixed.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    ZDaemon Forum Index -> Fixed Bugs All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group