ZDaemon Forum Index ZDaemon
Client/Server DOOM
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

No screen in client :(

 
Post new topic   Reply to topic    ZDaemon Forum Index -> Confirmed Bugs
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Aeyesx
Spamming!


Joined: 13 Oct 2012
Location: Czech Republic

PostPosted: Sat Nov 09, 2019 10:59 am    Post subject: No screen in client :( Reply with quote

Uh, hey.
I vanished for a few months, simply because I can't start ZD client... at all...
(Actually I can, but the screen is just garbled mess) and nothing helps (windowed or fullscreen or any resolution at all).
And I have zero idea what to do about it (nothing helped huh).

Not even sure what caused it (update or whatever).
Running Win10 64bit, AMD 5700 TX, i7-3770K (latest drivers, even tried reinstall but meh) ...

I am stuck ._.
Any idea how to debug it?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Krawa
Spamming!


Joined: 23 Nov 2008
Location: #SDA

PostPosted: Sat Nov 09, 2019 3:38 pm    Post subject: Reply with quote

The i7 should have onboard graphic. Could you please test if the problem also exist if the onboard graphic is used (the AMD graphic is not used).

Does it look like this (with 4:3 resolution and sv_fullscreen 1):



Last edited by Krawa on Mon Nov 18, 2019 7:28 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Evolution
Spamming!


Joined: 06 Sep 2005

PostPosted: Sat Nov 09, 2019 3:45 pm    Post subject: Reply with quote

Pic/photo of that 'garbled mess'? Also what have you tried?

Tried unzipping a fresh download of the .7z archive to a folder on the desktop and running from there with default .ini files?
Compatibility settings tested? (Though all should work)
Non-windows services disabled, including anti virus and any other protection type software?
Does it run in safe boot or with non-windows services/programs disabled?
Does this problem happen with any other source port on that machine, can it be pinpointed to specific zdoom builds?

Could it possibly be an conflict with the GPU, or the driver for it that is being used here? The RX 5700 XT is still quite immature and has had a fair few issues mentioned in r/Amd.

That's all I can think of.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Aeyesx
Spamming!


Joined: 13 Oct 2012
Location: Czech Republic

PostPosted: Sun Nov 10, 2019 2:04 pm    Post subject: Reply with quote

Krawa wrote:
The i7 should have onboard graphic. Could you please test if the problem also exist if the onboard graphic is used (the AMD graphic is not used).

Does it look like this (with 4:3 resolution and sv_fullscreen 1):



Ahah yea thats the exact picture I am getting!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Aeyesx
Spamming!


Joined: 13 Oct 2012
Location: Czech Republic

PostPosted: Thu Nov 14, 2019 11:21 am    Post subject: Reply with quote

Integrated gpu works fine...but guess what, I had to buy VGA cable and then bring old VGA monitor from attic xD
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Krawa
Spamming!


Joined: 23 Nov 2008
Location: #SDA

PostPosted: Thu Nov 14, 2019 8:43 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks Aeyesx for testing and your effort.
Moved to confirmed.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    ZDaemon Forum Index -> Confirmed Bugs All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group