ZDaemon Forum Index ZDaemon
Client/Server DOOM
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Odd Master server Error... Help Needed.
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    ZDaemon Forum Index -> ZDaemon Help & Chatter
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Arrogance
Spamming!


Joined: 30 Dec 2003
Location: Canada, Ontario

PostPosted: Fri Aug 18, 2006 7:39 am    Post subject: Odd Master server Error... Help Needed. Reply with quote

Over the past 2-3 weeks I have been experiencing problems with the Master server. It seems that I can CONNECT to the Master, but instead of getting the full 400+ Server List to connect to.. I get a small set of 16 L@P servers and that's all that I can connect to via ZLauncher

I have tried using IDE and I still only recieve the same 16 L@P servers.

Here is what it looks like for me after the Master server has fully refreshed
http://img80.imageshack.us/img80/8387/serverlistjr4.jpg

whenever an IP is read off to me I can connect manually and play fine....

I've talked to a few admins about this issue and none of them seem to know the problem. Has anyone ever delt with this problem before or does anyone have any ideas?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Stealth
Gone with the wind


Joined: 09 Nov 2004

PostPosted: Fri Aug 18, 2006 9:58 am    Post subject: Reply with quote

It seems that the launcher is suffering large delay when trying to contact the servers. As you can see, the pings even to those few servers is very high. Guessing by what you are saying, in-game ping seems to be ok. It may have something to do with your internet connection.

I've had a similar problem before - in the past for about 1 month all Oblacek servers (or those namely in the Czech Republic) were getting pings of over 200+, when generally it is about 50. All other servers were find, so it must have been a problem with the internet backbone, not allowing traffic to flow directly from the UK to Oblacek.

Have you tried going on websites hosted outside of Germany? By the looks of things, it may be your ISP is fucked up a bit. If you cannot do this either then your ISP is to blame. You should be very angry, and send them a letter telling them how angry you are.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
enVision
A.K.A. Rat-Arsed


Joined: 13 Dec 2002
Location: Lagland

PostPosted: Fri Aug 18, 2006 1:11 pm    Post subject: Reply with quote

Try lowering the list refresh speed.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Konar6
Prepare your eyes!


Joined: 11 Apr 2005
Location: Czech Republic

PostPosted: Fri Aug 18, 2006 4:25 pm    Post subject: Reply with quote

It seems like the packet's TTL is lesser than necessary (maybe one of routers on the trace has a blackout), or you could have your firewall wrong configured, or you could have changed max number of simultaneous connections somewhere.
Back to top
View user's profile Send private message
Arrogance
Spamming!


Joined: 30 Dec 2003
Location: Canada, Ontario

PostPosted: Fri Aug 18, 2006 5:42 pm    Post subject: Reply with quote

enVision wrote:
Try lowering the list refresh speed.


I've tried that and it did not solve the problem:

As for the Germany Server issue... It's not like I'm exactly Just seeing German servers... remember even tho I see the 16 L@P servers. I still can't see the other.. 100 Smile

And I'll look into that simultaneous connections thing, maybe that's the case, and it's set to 16?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Da_maniaC
Now with new lemon fresh scent!


Joined: 03 Jan 2004
Location: Netherlands Posts: 1337

PostPosted: Fri Aug 18, 2006 6:00 pm    Post subject: Reply with quote

This is odd, this is supposed to have been fixed a while ago when the server list seemed to have gotten too big.

I believe it had something to do with how big the data packets were containing the server query information.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
killingblair
Spamming!


Joined: 28 Sep 2004

PostPosted: Fri Aug 18, 2006 6:19 pm    Post subject: Reply with quote

This happens to me too, but not early in the morning for some reason. If I don't refresh all servers in a long time, then very little servers get refreshed when I do. (It takes a big chunk of time too.)
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address MSN Messenger
Goatface
Spamming!


Joined: 15 Mar 2006
Location: 208 for life!

PostPosted: Fri Aug 18, 2006 6:29 pm    Post subject: Reply with quote

Preferences at the top, checkmark Periodic Auto-Refresh Blair, Arrogance I can't help.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address
enVision
A.K.A. Rat-Arsed


Joined: 13 Dec 2002
Location: Lagland

PostPosted: Fri Aug 18, 2006 7:56 pm    Post subject: Reply with quote

Da_maniaC wrote:
This is odd, this is supposed to have been fixed a while ago when the server list seemed to have gotten too big.

I believe it had something to do with how big the data packets were containing the server query information.

Which reminds me, I believe some routers still choke when enough packets are received. I think it can be tweaked - providing you're actually using a router.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Liquidsnake
Spamming!


Joined: 07 Apr 2006
Location: irc.oftc.net #FTP

PostPosted: Mon Aug 21, 2006 3:45 am    Post subject: Reply with quote

Its firewall man, when i joined zdaemon. I only saw like 10 servers, and the rest were blank. I got my dad to unblock it and it worked. Check that... and you better come back >:^/
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Arrogance
Spamming!


Joined: 30 Dec 2003
Location: Canada, Ontario

PostPosted: Wed Aug 30, 2006 7:50 pm    Post subject: Reply with quote

Sorry, I was away for the week......

Anyways, I have plugged my computer DIRECTLY into the internet (Bypassing the Router) so The router is OUT of the equation. I still only had view of 16 servers.

I had NO Firewall Enabled so that is also out of the equation... what is wrong Sad
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Chiphead2XS
On a Rampage!


Joined: 13 Oct 2003
Location: Germany

PostPosted: Wed Aug 30, 2006 8:00 pm    Post subject: Reply with quote

Arrogance wrote:
I had NO Firewall Enabled so that is also out of the equation... what is wrong Sad


Make sure twice - better three times - that you do not have the Windows internal Firewall enabled.
On WinXP SP2 it gets enabled on _every_ network connection by default.
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address MSN Messenger
Slashher
Spamming!


Joined: 14 Mar 2006

PostPosted: Wed Aug 30, 2006 8:15 pm    Post subject: Reply with quote

Haha youre screwed, your Isp has done something
like closing some UDP ports, I hate when those
bastards do stuff like that... go ahead and complain.
Back to top
View user's profile Send private message
Arrogance
Spamming!


Joined: 30 Dec 2003
Location: Canada, Ontario

PostPosted: Wed Aug 30, 2006 8:19 pm    Post subject: Reply with quote

Chiphead2XS wrote:
Arrogance wrote:
I had NO Firewall Enabled so that is also out of the equation... what is wrong Sad


Make sure twice - better three times - that you do not have the Windows internal Firewall enabled.
On WinXP SP2 it gets enabled on _every_ network connection by default.


I completely Turned off my Windows XP Firewall, and I Disabled my Avast AntiVirus and I had no luck. I know it's nothing to do with my XP firewall because Puppy has the EXACT same problem, and she's on Windows 98 SE

I think I should just bitch at my ISP for being bastards!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
[n00b]Adereth
Spamming!


Joined: 16 Jul 2005
Location: Oh god, what year is this?!

PostPosted: Wed Aug 30, 2006 8:56 pm    Post subject: Reply with quote

Do some traceroutes to the server IPs turned up by this: http://dumped-archives.ath.cx/zdaemon/list/servs.php
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
WeaponX
Spamming!


Joined: 21 Apr 2006
Location: Great Britain

PostPosted: Wed Aug 30, 2006 10:29 pm    Post subject: Reply with quote

n00b Adereth u bastard! i wanted to post that link but u got there just before me, i remember giving it [RB]WhiteKnight who sometimes cannot even connect to the master! <3
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Arrogance
Spamming!


Joined: 30 Dec 2003
Location: Canada, Ontario

PostPosted: Wed Aug 30, 2006 11:27 pm    Post subject: Reply with quote

I can connect to the master. I just don't recieve any servers (Other then the 16 L@P servers)

I have tried to figure out what's going on here....
I attempted to join many servers using that link. the ONLY servers I can join through that list are the Maryland servers... All the other ones just give me a "Server is Unreachable" Error..
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Slayer420
Spamming!


Joined: 01 Apr 2005
Location: Chicago

PostPosted: Thu Aug 31, 2006 12:02 am    Post subject: Reply with quote

you STILL have this problem??
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
Arrogance
Spamming!


Joined: 30 Dec 2003
Location: Canada, Ontario

PostPosted: Thu Aug 31, 2006 12:23 am    Post subject: Reply with quote

Yes.

This problem has gotten more complecated...

I attempted to view the servers in Americas Army (The Game)

I found that I could see the first 56 servers.. and it went blank as ZD did. That was when I searched through the Gamespy servers, when I looked at the AA Normal Server list, I saw over 1000.

Also, I only see half the ST server list.

This problem is being very random and I want to know wtf's going on Sad
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
switcher
Spamming!


Joined: 26 Jun 2004
Location: DUI All The Way

PostPosted: Thu Aug 31, 2006 1:04 am    Post subject: Reply with quote

It sounds like your ISP is doing some selective port blocking.
You really need to do a tracert to the blind servers and see where the problem is.
Just out of curiousity... under "preferences" do you have "Hide Unreachable Servers" checked?
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    ZDaemon Forum Index -> ZDaemon Help & Chatter All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group