ZDaemon Forum Index ZDaemon
Client/Server DOOM
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Dehacked Spawn desync in online mode

 
Post new topic   Reply to topic    ZDaemon Forum Index -> Confirmed Bugs
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Body-Guard
Spamming!


Joined: 08 Jan 2006
Location: Hungary

PostPosted: Mon Jan 06, 2014 7:03 am    Post subject: Dehacked Spawn desync in online mode Reply with quote

example wad: http://destiny-server.dyndns.org/stuff/spawn.zip

It is less noticeable with lower delays between spawning, but this one clearly shows the issue. Bug was present in 1.09 too.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
phenex2
Spamming!


Joined: 10 Jan 2008

PostPosted: Mon Jan 06, 2014 11:50 am    Post subject: Reply with quote

i saw the drop in c/s. don't see anything when i try SP.
how do i use the wad in SP so i can compare to c/s?
Back to top
View user's profile Send private message
Body-Guard
Spamming!


Joined: 08 Jan 2006
Location: Hungary

PostPosted: Mon Jan 06, 2014 12:50 pm    Post subject: Reply with quote

Its a water dripping effect, the drop is spawned from a water drip hanging from the ceiling. The spawner replaces the doom imp, so Doom 2 map01 is ok for testing.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Body-Guard
Spamming!


Joined: 08 Jan 2006
Location: Hungary

PostPosted: Thu Jan 09, 2014 3:57 pm    Post subject: Reply with quote

So? Can you verify the bug?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Body-Guard
Spamming!


Joined: 08 Jan 2006
Location: Hungary

PostPosted: Wed Jan 07, 2015 5:29 pm    Post subject: Reply with quote

After investigating a bit further, it seems that the problem is not with the Spawn codepointer. The waterdrop spawner thing's animation is out of sync on the client. The spawning happens, but the spawner shows wrong sprite.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
UberGewei
Spamming!


Joined: 01 Sep 2010
Location: The Netherlands

PostPosted: Sun Feb 11, 2018 11:37 pm    Post subject: Reply with quote

Does this still happen? Could you provide a (new) test wad?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Aeyesx
Spamming!


Joined: 13 Oct 2012
Location: Czech Republic

PostPosted: Tue Feb 13, 2018 8:30 pm    Post subject: Reply with quote

Actually I still have the original test-wad, because i keep archiving stuff.
The bug is still present in 1.10 B09.

I have recorded a video so you can clearly see the issue.
https://www.youtube.com/watch?v=IqsSLuKMisE&feature=youtu.be

And there is the test-wad. (it replaces doomimp)
https://drive.google.com/open?id=1yo8ooBWwZrNzegcyDvKWaTYcaaI32qvn
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Body-Guard
Spamming!


Joined: 08 Jan 2006
Location: Hungary

PostPosted: Tue Feb 13, 2018 8:39 pm    Post subject: Reply with quote

Thank you for the detailed bug introduction Smile I have lost that test wad since a long while now, it is good that you still have it.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
UberGewei
Spamming!


Joined: 01 Sep 2010
Location: The Netherlands

PostPosted: Tue Feb 13, 2018 10:21 pm    Post subject: Reply with quote

Aeyesx wrote:
Actually I still have the original test-wad, because i keep archiving stuff.
The bug is still present in 1.10 B09.

I have recorded a video so you can clearly see the issue.
https://www.youtube.com/watch?v=IqsSLuKMisE&feature=youtu.be

And there is the test-wad. (it replaces doomimp)
https://drive.google.com/open?id=1yo8ooBWwZrNzegcyDvKWaTYcaaI32qvn


Thanks man!

Body-Guard wrote:
After investigating a bit further, it seems that the problem is not with the Spawn codepointer. The waterdrop spawner thing's animation is out of sync on the client. The spawning happens, but the spawner shows wrong sprite.


Yes, noticed that too. The animation right before the A_Spawn codepointer seems indeed, out of sync. The raindrop does spawn frequent however.

Here are two wads that directly display the problem.
https://www.dropbox.com/s/s56rm33auaigc2d/dehacked_desync.zip?dl=1
https://www.dropbox.com/s/35df4qf5j5czq87/dehacked_desync_longdelay.zip?dl=1
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Krawa
Spamming!


Joined: 23 Nov 2008
Location: #SDA

PostPosted: Sun Feb 18, 2018 10:25 pm    Post subject: Reply with quote

Demo wad with letter A-H on the sprites: dehacked_desync_k1

In singleplayer when H appears, the drop A falls down.
In client/server falling down drop A is send by the server, so A, B, C are in sync.
D to H are client only and not in sync.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Body-Guard
Spamming!


Joined: 08 Jan 2006
Location: Hungary

PostPosted: Sat Mar 03, 2018 2:53 pm    Post subject: Reply with quote

As a note, I think this is a related problem as well:

http://forums.zdaemon.org/viewtopic.php?t=16703
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    ZDaemon Forum Index -> Confirmed Bugs All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group